Egymilliárd forint értékű útfelújítás

Egymilliárd forint értékben kezdődnek útfelújítások Nógrád megyében októberben: a felújításokat hét helyszínen, összesen 15 kilométernyi szakaszon végzik el – mondta a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, megyei útügyi miniszteri biztos szerdán Salgótarjánban.

Becsó Zsolt sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a kormány arra törekszik, hogy a szükséges források előteremtésével középtávon elvégezze az úthálózat rendbetételét, a legégetőbb problémák kezelésére országos útfelújítási program indul 33 milliárd forintos kerettel.
A beavatkozások országosan közel 530 kilométeren javítják majd tartósan az utak állapotát, Nógrád megyében hét útszakasz újul meg 1,043 milliárd forintból – közölte a biztos.

A
21-es főúton Mátraszőlős és Mátraverebély között felújító aszfaltréteget kap a teljes útpálya, és megjavítják az út kátyúzással már nem helyrehozható széleit is. Megújul az ilinyi bekötőút, ahol Becsó Zsolt tájékoztatása szerint már a buszok sem tudtak közlekedni. A további munkák Keszeg és az alsópetényi csomópont között, Borsosberény és Horpács között, Szarvasgede bel-, illetve külterületén, valamint a bujáki bekötőút egy szakaszán zajlanak.

Becsó Zsolt elmondta: a közbeszerzés keretében már megkezdődtek a konzultációs eljárások. Kivitelezésre alkalmas időjárás esetén október 20-a után kezdődnek és novemberben fejeződnek be a munkák. Kivétel ez alól a bujáki szakasz, ott csatornaberuházás miatt tavasszal
végzik el a felújítást.
Az útügyi biztos arra is kitért, hogy Nógrád megye úthálózatán 2006 és 2010 között, a szocialista kormány időszakában 5 milliárd 520 millió forint értékű felújítást végeztek el, 2010 és 2013 vége között ez az összeg 7 milliárd 136 milliárd forint.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.