Relaxáljunk a masszázs segítségével

A stresszes és rohanó életmód következtében nem jut elegendő idő a lazításra. A kimerültség és ennek következtében az idegesség csak még feszültebbé teszi a mindennapokat. Ezért szükség van valamilyen lazítási, relaxációs módra! Ha
nem jut időnk egy hosszú hétvégére, vagy valamilyen egyéb kikapcsolódási, feltöltődési lehetőségre, érdemes legalább hetente egyszer a relaxációs masszázs mellett dönteni!

A masszázs az egyik legősibb módja a relaxálásnak és a feltöltődésnek, ráadásul az egészségre is nagyon jó hatással van! A relaxációs masszázs során ellazul a test és pihenhet a tudat is! Egy órán keresztül semmi egyébre nem kell figyelni, csak az illóolajok kellemes illatára, ki kell zárni a gondolatokat és ezáltal a problémákat is!

masszázs

A masszázs során ellazulnak a fáradt, kimerült és esetenként
túlerőltetett izmok. Így frissebbnek és dinamikusabbnak érezzük majd magunkat. Az ülő munkát végzőknél gyakran jelentkezik nyaki és hát fájdalom, a relaxációs masszázs viszont erre is megoldást jelenthet!

Ez alatt az egy óra alatt csak a lazításra és a pihenésre kell figyelni, így sok stressztől megszabadulhatunk! Nem szabad hagyni a gondolatok és a problémák áramlását, hiszen ez most a feltöltődésre szánt idő!

A relaxációs masszázs során nyugtató, simító mozdulatokkal kényezteti a megfáradt izmokat a masszőr. E mellett sok helyen az aroma terápia jótékony hatásait is meg lehet tapasztalni. A masszázsolaj kellemes, megnyugtató illata is segít az ellazulásban.

A relaxációs masszázs jót tesz a testnek. Ilyenkor az
izmok mondhatni új életre kelnek. A lélekre is remek hatással van, hiszen ha el tudjuk engedni a nehézségeinket egy röpke órára, máris frissebbnek és nyugodtabbnak érezhetjük magunkat.

A stresszes, túlterhelt életet élők számára kimondottan ajánlott heti egy alkalommal a relaxációs masszázs. Természetesen számos más masszázs típus közül lehet választani, amelyek ugyan olyan jó hatással vannak a testre, mint a masszázs ezen formája. Hetente legalább egy alkalommal érdemes egy órát rászánni a lazításra, hiszen néha szükségünk van rá, hogy egy kicsit csak önmagunkkal foglalkozzunk és kizárjunk minden problémát és stressz faktort, amelyek jelen vannak a mindennapjainkban. A masszázs ráadásul egészségmegőrző és gyógyító hatású
is, ezért ha e mellett a relaxációs forma mellett döntünk, jót teszünk vele a szervezetünknek!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.