Őszi hajápolás

Ősszel elkezdheted használni az erőteljesebb ápolókat, hiszen
a szél és a hideg is nagymértékben károsíthatja hajad és fejbőröd. Egy időre elteheted az UV szűrős sampont és balzsamot, használj helyette olajokban gazdag, esetleg shea vajas készítményeket! Arra azonban figyelj oda, hogy ne zsírosítsd el a frizurádat! A nehezebb, olajosabb pakolásokat hajmosás előtt fésüld a tincsek közé, hagyd hatni a megadott ideig, és utána alaposan mosd meg a hajad és a fejbőröd!

Hajnövekedés serkentése

hairMindenki dús és hosszú hajkoronáról álmodik, de nem árt, ha teszünk is a hosszúság elérésében. A haj évente átlagosan 12-14 centit növekszik. Serkentésére
az egyik legjobb módszer a rendszeres fejmasszázs, ami lassú, apró körkörös mozdulatokkal történik, mindenhol a fej területén. Ez serkenti a vérkeringést és a hajhullást is segít csökkenteni. A B-vitamin, a cink, és az egészséges táplálkozás szintén gyorsabb hajnövekedést eredményez, az F-vitamin pedig csökkenti a hajhullást.

Haj lelapulása ellen

Ha a hidegtől és a sapkától lelapul a hajad, nem kell kétségbe esned! Íme egy apró trükk az ápolásra: először a hajkondicionálással kezd a hajmosást, csak ezután használd a sampont! A samponnal így eltávolíthatod a hajkondicionáló felesleges maradékát, amely esetleg elnehezítheti a hajszálakat és így lelapíthatja a vékony szálú hajat. A hajszárításnál óvatosnak kell
lenned, tartsd a fúvókát legalább 10 centire a hajadtól és körkörös mozdulatokkal egyszerre nagyobb területet száríts át.

Hogyan fésülködj?

Fésülködésnél arra figyelj oda, hogy soha ne a hajtőtől kezdd el húzni a fésűt vagy a hajkefét, főleg, ha gyakran gubancolódik a hajad! Így eltöröd és kitéped a szálakat, ami nem valami szép látvány! Mindig a hajvégektől kezdj fésülködni, és fokozatosan haladj felfelé, apró húzásokkal kibogozva az összekuszálódott tincseket! Használj jó minőségű, természetes anyagból készült fésűt és kefét! A legjobb a fafésű és a természetes sörtekefe.

Helyes hajmosás titka

Lakkozott, zselézett hajat nem szabad kifésülni a hajmosás előtt. Nedvesítsük be langyos vízzel,
így jobban elkülönülnek a hajszálak, mintha kefélnénk. Sose a hajra, hanem a tenyerére öntsük a sampont, majd kenjük szét. Csak a fejbőrt masszírozzuk, a lefolyó hab megtisztítja a haj többi részét. Ne hagyjuk ki a balzsamot, mert akkor nem kuszálódik össze a haj mosás után – és még csillogást is ad neki. Ha zsíros, csak a hajvéget balzsamozzuk. A sampont bő, langyos vízzel öblítsük le. A víz hőmérséklete ne legyen se túl forró, se túl hideg. Viszont: hosszú ideig öblítsük, legalább háromszor annyi ideig, mint ameddig a mosás tartott. Ne dörzsöljük-csavarjuk a hajat, hanem egy pamut, vagy frottír törölközőt turbán formájában tekerjünk fel a még nedves hajra.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.