Nyári kalandok négylábú társainkkal

A nyár a meleg nappalokkal, és a forróságot néha-néha megszakító hűsítő
záporokkal idén is sok kalandot ígér számunkra. Bár négylábú barátaink is nehezen viselik néha a szélsőséges időjárást, de a megfelelő elővigyázatossággal így is velünk tarthatnak kedvenceink kirándulás, nyaralás alkalmával. A közösen töltött időt a melegben is igénylik a kutyusok, és gazdiként mi magunk is nyugodtabbak vagyunk, ha jó kezekben tudjuk az állatot a pihenésre szánt idő alatt is. A Fressnapf most néhány hasznos tanáccsal igyekszik szolgálni azoknak az állattulajdonosoknak, akik szeretnék üdítővé varázsolni a háziállatokkal töltött időt.

kutyás, cicás kalandok

Azzal minden állattartó tisztában van, hogy míg a kutyusok egyenesen imádják a vizet, addig a macskák többsége messziről elkerüli azt. Ennek megfelelően érdemes más és más jellegű játékokkal kedveskedni számukra, hogy a bársonytalpú négylábúak se maradjanak ki a mókából. Doromboló kedvenceink számára a gömbölyded formájú játékok garantáltan örömet okoznak majd, így egy színes pamutlabdával biztosan nem lőhetünk mellé.

Biztosan megtapasztalta már, hogy ha a cicusnak nem állnak rendelkezésére hasonló játékok, akkor is előnyben részesíti a gömbölyű tárgyakat, és akár órákig el tud játszani egy függődísszel,
vagy egy gömbgyertyával. Amennyiben még izgalmasabbá tenné számára a játékkal töltött időt, úgy ajánlottak a snacklabdák, melyekből a móka során jutalomfalatkák esnek ki, melyek biztosan elnyerik majd a cica tetszését.

A macskákkal ellentétben kutyánkkal bátran mehetünk vízpartra, sőt, ha úgy tartja az állat kedve, akár velünk tarthat úszás közben is. Vannak kifejezetten olyan szabadstrandok, ahol engedélyezett a kutyák számára is a fürdőzés. Itt többféle könnyen tisztítható, színes játékot találhat kedvencének, a latex labda mellett érdemes a frizbi beszerzésén is elgondolkodni.

Ez
az eszköz nem csak a felnőttek, de a kutyusok kedvence is, ráadásul, ha jól választ, és minőségi darab mellett teszi le a voksot, akkor hosszú időn keresztül szolgálja majd az a közösen töltött idő örömét. Vannak már olyan termoplasztikus változatok is, amelyek négylábú barátunk fogait és ínyét is kímélik.

Természetesen nem feledkezhetünk meg arról sem a nyári hónapokban, hogy nem csak nekünk, de kedvenceinknek is sokkal több folyadékot kell fogyasztaniuk. Fontos, hogy otthon, és nyaralás alkalmával is rendelkezésére álljon a kutyusnak árnyékos hely, és friss vízről is mindig gondoskodjunk számára. A hűsítő ételekért is nagyon hálásak lesznek
kedvenceink, adhatunk nekik például joghurtot, akár vízzel keverve, így biztosan szívesebben fogyasztja a folyadékot az állat. A Fressnapf.hu szerint remek választásnak bizonyulnak a zöldségek és a gyümölcsök is, melyek szintén hozzájárulnak a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelhez. Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy szereti a zöldséget kedvencünk, akkor azt feldobhatjuk sovány hússal számára, de soha ne adjunk túlságosan hideg, jeges ételt az állatnak. Ez ugyanis a Fressnapf.hu által megkérdezett szakemberek szerint akár gyomorirritációt, vagy torokgyulladást is okozhat négylábú barátunknak.

Ha kedvencünk hozzászokott már ahhoz, hogy a gazdival rendszeresen sétál, esetleg közösen
fut, ezt nem érdemes elhagyni nyáron sem, viszont fontos, hogy ne a déli hőségben induljunk útnak. S hogy útközben se szomjazzon meg kedvencünk, válasszuk számára a hordozható itatót, amelyet bárhová magunkkal vihetünk, és az autóban is jó szolgálatot tesz, ezzel kellemesebbé téve az utazást négylábú barátunk számára.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.