Mit csináljunk ha ideje motorgumit cserélni?

Sokan március végén szembesülnek majd azzal, hogy idén egy új szett motorgumit is bele kell kalkulálni a költségvetésbe. Mivel az abroncsok egyáltalán nem olcsók, ezért nagyon nem mindegy, hogy pontosan milyenre esik a választás.

motorgumi csereAz abroncsot nem néhány hónapra, hanem akár 4-5 évre választjuk, ezért nem tehetjük meg azt a luxust, hogy elkapkodjuk a döntést. Ha nem értünk hozzá két dolgot tehetünk. Kereshetünk egy ismerőst, aki meg tudja mondani nekünk, hogy
melyik motorgumit válasszuk, vagy szakértőre is bízhatjuk magunkat.

A szerelőműhelyben minden kérdésünket megválaszolják

A motortire.hu meglátása szerint a motorgumi szerelés nem feltétlen szerencsés otthoni, hagyományos szerszámokkal. Sokszor pénzspórolás miatt próbáljuk otthon megszerelni a motort, de nagyon sokszor ez igen drága mulatsággá válik.

Az új abroncsoknál a legfontosabb, hogy mindig cseréljünk szelepet is, mert azok sem örökéletűre lettek tervezve. Amennyiben nagyteljesítményű, gyorsasági motorra keresünk garnitúrát, akkor mindenképp aluházas 90 fokos rövid szelepet válasszunk. A hosszúszárú szelep nagy sebességnél egyszerűen elhajol, és
utána a levegő elszivárog az abroncsból.

Amennyiben tömlős gumit keresünk, akkor az új belső gumit nem spórolhatjuk meg. A régi tömlők az évek alatt elhasználódnak, és bár nem látjuk, lehet, hogy az anyaga már elvékonyodott, és az bármikor megadhatja magát. Ennél optimálisabb megoldás, ha a motorgumival együtt rögtön azt is cseréljük.

A kerék kiegyensúlyozás elemi érdekünk

A gumi rugalmas anyag, ráadásul a belekevert szilika még inkább formálhatóvá teszi. Erre szükség is van, hiszen normális tapadást másképp nem várhatnánk el tőle. Viszont ez azzal jár, hogy folyamatosan változik a formája. Ezért a gumit felszerelés után mindenképpen ki kell egyensúlyozni, hogy azok a szükségesnél nagyobb terhelést ne kaphassanak.
A szerelőműhelyekben statikus (álló kerék) és dinamikus (forgó kerék) kiegyensúlyozással is találkozhatunk.

Természetesen ezt a műveletet az összes, kereket minimálisan is érintő változtatásnál meg kell ismételni (pl.: lánc utánállítás).

Mennyit bír egy motorgumi?

A motorok első és hátsó abroncsait különböző gumikeverékekből rakják össze. A hatalmas teljesítmény, a villámgyors gyorsulás, és a kiváló fékezőerő pillanatok alatt „ledarálhatja” az abroncsot. A gumi élettartama ezért rendkívül függ a vezetési technikától, stílustól, és természetesen a motor teljesítményétől. Általánosságban elmondható, hogy a hátsó kerekek sokkal hamarabb fogynak el, ezért ma már kétkomponensű modellek közül is
válogathatunk.

Ezeknél a középső felület kemény, a szélek pedig lágyabb gumikeverékből készülnek, így a kanyarodásnál rendesen odatapad az úthoz a motor, de nagy sebességnél sem kopik el rövid idő alatt a keményebb keveréknek köszönhetően.

Szerencsére ma már olyan kínálatból válogathatunk, hogy biztosan megtaláljuk a számunkra tökéletes megoldást.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.