Mit csináljunk gumiabroncs csere után?

Sokszor hallani arról, hogy milyen külső hatás esetén érdemes ellátogatni egy autószervizbe. Azt mindenki tudja, hogy a „járdázás”, kátyú után elállítódhat a futómű, de valamiért az egyik legkézenfekvőbb okról nagyon kevés szó esik. Pedig a sérült futómű felesleges kopásokkal járhat.

futómű ellenőrzés

A futómű szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ez az igényesen összerakott, nagy teherbírású szerkezet felel leginkább azért, hogy mi mindig mindenhová biztonságban eljussunk. Feladata, hogy az autó kerekeit folyamatosan az úton tartsa. Mert az csak így marad alattunk minden pillanatban az irányításunk alatt.

Mindig ellenőrizzük a futóművet ha…

  • a kerék nekiütközött a járdaszegélynek, vagy nagy tempóval átszáguldottunk egy kátyún
  • a gumiabroncsok rendellenesen kopnak
  • húz az autó valamelyik irányba
  • nehezebben irányítható az autó a megszokottnál
  • a kormány nem tér vissza középállásba
    kanyarodást követően
  • az autó ráz, kopog

Ilyen esetekben mindig gyanakodjunk a futóműre, mert lehet, hogy a lengéscsillapítók, vagy a kerékfelfüggesztés, de valami biztosan megsérült. Ha nem húzzuk az időt, akkor a szakszervizben a profik jó eséllyel meg tudják akadályozni a sorozatos meghibásodásokat azzal, hogy kihúzzák a folyamat méregfogát.

Amiről sokan nem beszélnek…

Még egy esetben szinte kötelező a futómű beállítás a metaautoszerviz.hu munkatársai szerint. Amikor új gumit veszünk, vagy a téli szettet cseréljük a nyárira (vagy fordítva), mindig végeztessük el a beállítást.

Egyik abroncs
sem hasonlítható a másikhoz. Lehet, hogy az előző garnitúra pont annyira volt puha, hogy elnyelte azokat az energiákat, amelyek például rázást idéztek volna elő. Majd feltettük a keményebb nyári gumikat és azonnal érezhető rezonanciát tapasztaltunk.

Ezért amikor új gumit vásárolunk, vagy csak az évszakhoz megfelelőt teszünk/tetetünk fel, valamennyire biztosan megváltoznak az autó tulajdonságai. Ehhez pedig mindig hozzá kell igazítani a futóművet. A legtöbben erre nem is gondolnak, pedig hosszú távon nagyon komoly meghibásodások forrása lehet, ha ezt a lépést kihagyjuk.

Egy hónap múlva a többség már nyári gumikon fog közlekedni, ezért, aki vigyázni szeretne az autó egyik legdrágább szerkezetére, az nem spórolja meg a futómű
beállítását.

A beállítást már szinte mindenhol háromdimenziós, modern futómű beállító gépek végzik. Ezek a mérőfejek felhelyezése után 4-5 perc alatt az összes menetbiztonsággal, irányíthatósággal, és iránytartással kapcsolatos geometriai értéket összegyűjtik, majd a megfelelőre állítják.

Szánjunk évente kétszer maximum negyedórát arra, hogy autónkban ne kopjanak feleslegesen az alkatrészek csak azért, mert a gumicsere után nem foglalkoztunk a megváltozott úttartással. Mert a futómű nagyon érzékeny szerkezet, és a törődést maximálisan meghálálja, de az elhanyagolást sem hagyja következmények nélkül.

Klikkeljen ide ha további tanácsokat szeretne
olvasni autó futóművéről és a biztonságos autózásról.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.