Kulturális programok Békéscsabán

Békéscsaba gasztronómiai és kulturális programokkal várja a látogatókat az Itthon vagy! Magyarország szeretlek! című
országos rendezvény alkalmából.

A Csabagyöngye Kulturális Központban szombaton kilenc órától csabai kolbászgyúrást rendeznek a Kinek több a sütnivalója? elnevezésű versenyen.
A sütnivaló vékonykolbász-készítő versenyen csapatban indulnak például a Buda Cash Atlétikai Klub sportolói, a Jókai Színház művészei, a Csabagyöngye focicsapat tagjai, a Munkácsy Múzeum munkatársai, a Balassi Néptáncegyüttes tagjai, a diákpolgármester-jelöltek és a békéscsabai önkormányzat székelyudvarhelyi vendégei.

A kolbászgyúró verseny zsűrijében helyet kap Novodomszky Éva, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) munkatársa, Fekete Péter, a Jókai Színház igazgatója és Hanó Miklós alpolgármester.
Este a Munkácsy
Mihály Múzeumban Szokolay Dongó Balázs kamarakoncertjét hallhatja a közönség. A Munkácsy Mihály Emlékházban szombaton délelőtt kezdődnek a programok ingyenes tárlatvezetés mellett. Délután a békéscsabai Meseház, a Meseházi boldogságbetakarító ünneppel várja a családokat. A rendezvényen a Meseházat megálmodó és életrehívó Schéner Mihály különös mesefiguráival és játékaival ismerkedhetnek a gyerekek, az ünnepségen fellép a Zadam társulat Zambryczki Ádámmal, valamint Juhász Kata Társulata a Café de la Danse című produkcióval.
Este a Jókai Színházban Szörényi Levente és Bródy János rockoperája, az István, a király kőszínházi díszbemutatóját tartják. A darabot Zsuráfszky Zoltán rendezte, a főbb szerepeket Presits Tamás,
Szomor György, Fekete Zsuzsanna, Gubik Petra, Katkó Ferenc, Csomós Lajos, Gerner Csaba, Gulyás Attila, Szente Éva játszák.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-i hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak élőben.

Békéscsaba
Fotó:
wikipedia

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.