Közeledik a karácsony – készüljön fel időben!

Megfogadta a tavalyi tapasztalatokat szem előtt tartva, hogy idén másként csinálja az ünnepi készülődést? Legtöbben beleesünk abba a hibába, hogy mindent az utolsó
percre tartogatunk, s így az ajándékvásárlás, az ünnepi menü összeállítása, a munkahelyi teendők és az otthoni feladatok mellett hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, miről is szól valójában az adventi időszak. Azonban meghitté varázsolhatóak a várakozás hetei, ha időben nekilát feladatainak, és az ajándékok beszerzését sem hagyja az utolsó vasárnapra.

ünnepi díszítés

A virágküldés jó döntés lehet a Hónap Ajándéka ajándékküldő szolgálat szerint is akkor, ha szeretteinkhez nem fogunk
tudni eljutni, de mégsem feledkeznénk meg arról, hogy ajándékkal kedveskedjünk nekik. S hogy mire érdemes még figyelni a karácsonyt megelőző hetekben? A város és az üzletek lassan ünnepi fényekben úsznak, érdemes tehát tenni azért is, hogy közvetlen környezetünk, otthonunk is karácsonyi hangulattal fogadjon minden nap.

Cikkünkben azoknak igyekszünk egy kis segítséget nyújtani, akik egyszerű, mégis nagyszerű díszekkel dobnák fel a lakást és az ünnepi asztalt.

Adventi koszorú másképp
Egyetlen otthonból sem hiányozhatnak az adventi koszorúk, ám ma már nem kell, hogy szigorúan ragaszkodjunk a koszorú formához, mint ahogy a színek, formák is igencsak változatosak lehetnek. Négy gyertyára mindenképpen szüksége
lesz, de hogy ezeket miben, hogyan helyezi el, és milyen díszítést alkalmaz melléjük, nos, ez gyakorlatilag a fantáziájára van bízva. Egy mutatós tál magvakkal, terményekkel teli, és belehelyezve négy gömb alakú gyertya? A keleti kultúrákat idéző hosszas tálka kavicsokkal bélelve, majd ebbe ágyazva négy mécses? Egy nagyobb tányérra halmozott gyertyák, gömbdíszek és tobozok kavalkádja? A lehetőségek száma végtelen, a lényeg az advent négy vasárnapját szimbolizáló négy gyertya jelenléte. Ha szabadon engedi a fantáziáját, otthon is megtalálható alapanyagokból igazán elegáns, vagy éppen lakása természetes hangulatához maximálisan illeszkedő díszt készíthet.

Asztaldíszek kreatívan
Még a bevásárlóközpontot
sem kell felkeresnie ahhoz, hogy mutatós és egyedi díszek kerüljenek a nappali, vagy az étkező asztalára. Elég csak körülnéznie a konyhában vagy a spájzban, és máris karácsonyi kellékként használható alapanyagok sokaságával találkozhat. Szurkálhat szegfűszeget narancsba, készíthet szárított narancskarikákat, de egy köteg vaníliarúd is remekül mutat átkötve. A mogyoró, a dió, az alma és a mandarin ne csak a gyerekek mikulás csomagjában kapjanak helyet, hanem akár az ünnepi asztalon díszként is. Halmozhatja őket egy edénybe, de átlátszó vázába helyezve, néhány fenyőgallyal is mutatós végeredményt kaphat.

Az örök mézeskalács
Ahonapajandeka.hu,
a virágküldés szakértője is úgy véli, hogy a mézeskalács az az ünnepi édesség, amely egyetlen család asztaláról sem hiányozhat az adventi időszakban. A gyerekek különösen élvezni szokták a kis figurák készítését, díszítését, a fenséges fűszeres illatok pedig igazi karácsonyi hangulatot varázsolnak a lakásba.

Díszek a csomagolásra is
Nem csak az ajándékok kiválasztására igaz az, hogy a személyesség tud igazi értéket adni egy-egy tárgynak, hanem bizony a csomagolásra is. Egy ajándékzacskót bárki le tud akasztani a polcról, de ha apró kedvességeket is elhelyez a csomagolópapírra, máris fontosabbnak és szeretettebbnek érzi majd magát a megajándékozott. A masnihoz rögzített szárított narancskarika, kis
toboz, vagy egy vaníliarúd máris különleges karácsonyi hangulatot kölcsönöz a csomagolásnak.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.