Karácsonyi asztaldíszek saját kezűleg

Az év végéhez közeledve nem csak lelkünket készítjük fel az adventi időszakban az ünnepekre, hanem a lakást is. Hamarosan nyitnak a karácsonyi vásárok, a bevásárlóközpontok már ünnepi díszben várják az ajándékok után keresgélőket. Nem mindig találkozhatunk azonban szeretteinkkel, hiszen ha távol élnek tőlünk, előfordulhat, hogy a személyes találkozást nem tudjuk megoldani.

unnepidiszites

A www.ahonapajandeka.hu szerint ilyenkor az online virágküldés remek választás lehet, hiszen ízléses csokrokat, ajtó-, és asztaldíszeket juttathatunk így el szeretteinknek akár a messzi távolba is. Az ajándékvásárláson túl az ünnepi menü összeállítása és a lakás feldíszítése is teendőként áll ellőttünk az elkövetkező hónapban.

Cikkünkben néhány egyszerű, olcsón kihozható asztaldíszt mutatunk be, amelyek nem csak a nappaliban mutatnak kiválóan, de az ünnepi asztal is kreatívan feldobható segítségükkel.

Átlátszó csoda

Átlátszó üvegváza minden háztartásban megtalálható, s felhasználásával mutatós asztaldísz készíthető. Feltöltheti vízzel, majd a tetejére tehet egy úszógyertyát. Ha mellé néhány műanyag gömb is kerül, a gyertya izgalmas fényjátékkal ajándékozza majd meg. Az üvegvázát egyébként telepakolhatja terményekkel, fenyőágakkal, magvakkal is, de mehet bele narancs, mandarin, vagy egy alma is. Tobozokkal, gesztenyével körítve igazi karácsonyi hangulat varázsolható a lakásba.

Gyertya helyett
A magas gyertyatartók mutatósak, és mindegy, milyen színűek, ha a gyertya helyett üveggömböket, karácsonyfadíszeket helyezünk rájuk, a hagyományos gyertyadísz helyett valami különlegesebbet varázsolhat a nappaliba,
vagy az étkezőasztalra.

Tobozok
Nincs jobb választás a karácsonyi díszek közül, mint a toboz, ami egy egyszerű fehér tálkába helyezve azonnal megadja a hangulatot. Ezüst, arany, vagy fehér színű festékkel, műhóval lefújva a tobozokat, azok még elegánsabb hatást keltenek. A természetesség hívei számára persze hagyományos színnel mutatnak legjobban, a hatás pedig fokozható dióval, mogyoróval.

Faág gömbökkel
A karácsonyfa egyik alternatívája lehet az adventi időszakban egy mutatós faág, amit szépen letisztítva, és egy vázába állítva máris kezdhetjük a díszítést. A közeli erdőben, parkban válasszon olyan ágacskát, amin sok az elágazás, így a díszítés is egyszerűbb. Ha fehér,
vagy ezüst festékkel lefújja, a hatás még ünnepibb lesz.

Gyertyadekorációk
Nem csak az adventi koszorún kaphatnak helyet a gyertyák, hanem kiválóan mutatnak konyhai tálkákban is. Egy szép, egyszínű müzlis tál, valamilyen diszkrét színű körtálca, vagy akár egy bögre is lehet az alap, amibe kerülhetnek gyertyák, gömbdíszek, termények, vagy a dió és mogyoró közé néhány mécses. A fantáziájára van bízva, miként díszít, de a gyertyák nem hiányozhatnak a kompozícióból.

A díszítés mellett természetesen ne feledkezzen meg az ajándékok időben történő beszerzéséről sem. Kerülje el az ünnep előtti rohanást, és akár online gondoskodjon arról, hogy minden szerettéhez eljussanak a választott darabok.
Az ajándék küldés karácsonyra a Hónap Ajándéka szerint is nagy segítség lehet abban, hogy a távol élők arcára is mosolyt csalhasson. Ha nem szeretne advent utolsó hétvégéjén még mindig a hiányzó ajándékok után rohangászni, akkor foglalkozzon már most a témával! Az elmúlt évek tapasztalataiból pontosan tudjuk, hogy elkezdeni sosem lehet elég korán.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.