Kapcsolódjon ki Hajdúszoboszló legnagyobb termálvizű fürdőhelyén

Hajdúszoboszló Debrecentől mintegy 20 kilométerre fekszik, és annak ellenére, hogy az alföldi várost nem egészen 25,000-en lakják, nagyon komoly szerepet tölt be hazánk idegenforgalmában.

HajdúszoboszlóA kitüntetett figyelmet egyértelműen
a 20. század elején felfedezett, mélyből feltörő termálvíznek köszönheti, amelyet nem sokkal később gyógyvízzé nyilvánítottak. A fürdőt legutóbb 2002-ben újították fel, ekkor teljes rekonstrukcióra került sor, és új kezelőket és pihenőhelyeket alakítottak ki, hogy még több gyógyulni vágyót tudjon fogadni. Ennek köszönhetően a myszallas.com munkatársai szerint Hajdúszoboszlón a szálláshelyek iránt megnövekedett az igény, ez pedig azzal jár, hogy a szabad helyeket nagyon gyorsan elkapkodják.

A termálvízzel ellentétben nagyon kevesen ismerik Hajdúszoboszló többi kincsét

Templomerőd fal: Hajdúszoboszló legrégebbi
épületegyüttese (a mellette álló Református templommal). Az ismert, és ránk maradt bizonyítékokból a XVI. századra tehetjük a születését, és minden bizonnyal védelmi feladatot látott el. A törökök kiűzése után eredeti rendeltetése megszűnt, és a saroktornyokat terménytárolásra használta az egyház. A 19. században gabonatárolóként, iskolaként, sőt hivatalként is funkcionált a felépített granárium, majd 1962-63-ban ezt lebontották, és egy panelházat építettek a helyére. Mára egyedül az erőd sarokrésze maradt meg, amelyet műemlékvédelem óv a további károsodástól.

Hajdúszoboszlói tájház: a Wesselényi utca 37 szám alatt található a régi időket idéző takaros parasztház, amelyben egy helyi lakos által
összegyűjtött és megőrzött tárgyait tekinthetjük meg. Ebben a modern időutazásban bárki részt vehet, aki felkeresi a Hajdúszoboszlói tájházat.

Géptár Múzeum: Mogyorós József élete során számtalan oldtimer autót, motorkerékpárt, kerékpárt, mezőgazdasági gépeket és egyéb használati tárgyakat gyűjtött össze, és a kiállítás ennek állít emléket. A kiállított gépek között még most is találni nem egyet, amely jelenleg is működik, ahogyan igazi ritkaságok is a kiállítás részét képezik.

Aqua-Palace: mintegy 15,000 négyzetméteren várja a kultúrában kissé megfáradt látogatókat a város élményfürdője, amely Európa legnagyobb fürdőkomplexumának részeként garantálja a soha véget
nem érő élményeket, jókedvet. 20 medence, vízi gyermek birodalom, pazar úszómedence és még annyi minden vár felfedezésre.

Azok, akik valódi sportélményre vágynak, a szörf épülete felé vegyék az irányt, ahol Squash, Jóga, Pilates, Spinning, Kangoo sport tevékenységeknek lehet hódolni.

A látnivalók száma szinte korlátlan. Nézze meg itt, hogy hol érdemes szálláshelyet foglalni Hajdúszoboszlón.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.