Jön a jó idő, hamarosan cserélhetünk nyárigumira

Igaz, még csak apró lépésekkel, de közeledik a tavasz. Március közepén, végén a nappali középhőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, és ilyenkor a padláson, garázsban tárolt nyári gumik ismét előkerülnek.
Az elmúlt éveknek köszönhetően
ma már az autótulajdonosok többsége pontosan érti a nyári gumi és a téli gumi közti különbséget. Ennek ellenére, a meleg idő közeledtével felerősödnek azok a hangok, amelyek szerint nyári gumi nélkül is át lehet vészelni a nyarat.

nyáriguumi tippek

Átvészelni, megúszni, kibírni

Nagyjából erre van esélyünk, ha nem nyári gumit teszünk az autónkra. Mert teljes biztonságban sosem leszünk. A téli gumi szerkezete 7 fok felett megváltozik, már nem tapad, hanem szinte csúszik az útfelületen. Ezért megnő a féktáv, és a fékezés hatékonysága is csökken. Ráadásul
a futófelület is sokkal gyorsabban elkopik, így ezzel pénzt spórolni biztosan nem fogunk.

Nyáron nyári gumit használjunk

A nyári gumik a gumibomba.hu meglátása szerint kikerülhetetlenek a forró hónapokban. Egyszerűen olyankor csak a nyári szettek tapadnak megfelelően. Ezt egyedi mintázatuknak, futófelületüknek köszönhetik. Természetesen az autógumi gyárak mindenkinek az igényét megpróbálják kielégíteni. Ezért teljesen mindegy, hogy egyszerű hétköznapi személyautó, terepjáró, SUV, sportautó vagy éppen tuningolt négykerekű dübörög alattunk, biztosan találunk megfelelő modellt a hatalmas kínálatban.

Első ránézésre azonnal feltűnhet, hogy a nyári gumikon nincsenek
lamellák. Ehelyett olyan hosszanti barázdákat találunk, amelyek a por és az esővíz elvezetését hivatottak segíteni. A minőség mellett a nyári gumik mintázatai abban térnek el egymástól markánsan, hogy az adott gyártó mennyire az esővíz elvezetésére fekteti a hangsúlyt, a teljesítmény rovására.

Folyamatosan ellenőrizzük őket

A nyári gumik profilmélységének a minimuma 1,6 mm, de szerencsére a gumiba épített kopásjelzők segítségével pillanatok alatt mi is megtudjuk állapítani a nyári gumik állapotát, elhasználódását. Emellett legalább havonta ellenőrizzük le a guminyomást, mert a túl alacsony, vagy a túl magas érték is megnöveli az abroncsok igénybevételét. Érdemes a gyári értéket alapul venni, de ha melegen történik
a mérés, akkor 0,3 bar-t adjunk mindig hozzá az eredeti gyári számokhoz.

Sose csak a meghajtott tengelyre tegyük fel

Nagyon sokan úgy próbálnak spórolni a nyári gumi költségén, hogy nem négy darabot vesznek belőle, hanem megelégednek egy fél szettel. Mert úgy gondolják, hogy a meghajtott kerekek tapadása számít igazán. Ez egy olyan tévhit, amely nem csak, hogy hosszú távon sokba kerül, de egyenesen életveszélyes helyzetet is teremthet. Hirtelen fékezésnél, éles kanyar közben a másik két gumi is nagyon komoly terhelést kap és nyári gumi nélkül feladatukat nem tudják biztonságosan, megbízhatóan ellátni. Valamint a 2 új és 2 használt abroncs révén a gördülési ellenállás is nő, amely meg a fogyasztásra lesz kedvezőtlen hatással.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.