Internetadó – Aláírásgyűjtésbe kezd a DK

A Demokratikus Koalíció országos aláírásgyűjtésbe kezd az internetadó ellen – jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnöke. Gyurcsány Ferenc egyúttal a lehető legszélesebb körű, “nemzeti ellenállásra” szólított fel valamennyi magyart állampolgárt “Orbán rendszerével szemben”.

internetadó

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor keleti fordulata történelmi zsákutcába viszi Magyarországot, a miniszterelnök kitaszítja
az országot a nyugati demokráciák közösségéből és kivezeti az Európai Unióból.
Úgy értékelte, hogy bár az internetadó bevezetése elleni vasárnapi tüntetés apropóját az internetadó adta, a demonstráció az Orbán-rendszer egészének kritikáját jelentette.

A tüntetésről kérdésre válaszolva azt mondta, amit a televízióban látott, annak túlnyomó része “szép volt és felemelő volt”, véleményét nem változtatta meg az az atrocitás sem, ami a végén történt. Szerinte ez egy igazi fordulat kezdete lehet, sokak szeme nyílt és nyílik ki, ezért arra biztatott minden magyar polgárt, hogy vegye kezébe a sorsát.
Azt viszont leszögezte, hogy az ellenállásnak békésnek kell lennie. Hangsúlyozta, hogy mindenfajta erőszakot elfogadhatatlannak
tart. Vasárnap több tízezren békésen fejezték ki véleményüket, “kár pár rendzavarónak ezt elrontania” – jegyezte meg.

Gyurcsány Ferenc bátorította a civileket az ellenállás folyatására.
Kitért arra, hogy ezen a héten külföldi újságírókkal, nyugati nagykövetekkel, diplomatákkal találkozik, hogy elmondja nekik, “hogyan lehet kivezetni Magyarországot ebből a történelmi zsákutcából”, és hogy megerősítsék a nyugati demokráciákhoz fűződő viszonyukat. A diplomatákkal arról is konzultálni szeretne, hogy ők hogyan látják a magyar helyzetet, mi a kormányuk álláspontja az ügyben – mondta.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.