Idén is megrendezik a Magyar Katolikus Kultúra Napjait

Kórustalálkozó, kerekasztal-beszélgetés és kiállítások is várják az érdeklődőket a Magyar Katolikus Kultúra Napjain országszerte október 7. és 13. között.

Az idei év központi eseménye az az országos kórustalálkozó lesz, amelyen tizennégy énekkar mintegy hatszáz tagja áll színpadra, s szólaltatja meg az egyházzenei irodalom ismert és kevéssé ismert alkotásait október 19-én a Budapest Kongresszusi Központban – közölte
a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia pénteken az MTI-vel.
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara kerekasztal-beszélgetést rendez Cser András tudományos dékánhelyettes, Gloviczki Zoltán egyetemi docens és Zsinka László egyetemi docens részvételével A katolikus egyetem kulturális küldetése címmel a kar budapesti épületében október 11-én.
Az esztergomi Keresztény Múzeumban Ez a mi hitünk – a keresztény hitvallásról képpel és szóval címmel látható időszaki kiállítás. Székesfehérváron Prohászka Ottokár születésének 155. évfordulója alkalmából rendeznek ünnepséget október 10-én a vasútvidéki Prohászka-emléktemplomban, Mózessy Gergely tudományos előadást tart Prohászka Ottokár beszédei
a Katolikus Nagygyűléseken (1900-1926) címmel, ezt 17 órakor emlékmise követi, amelynek Spányi Antal megyéspüspök lesz a főcelebránsa.
Vácott a Credo-házban Bozók Ferenc piarista szerzetes, tanár, költő esszéista Kortársalgó című kötetét mutatja be Lisztóczky László irodalomtörténész. Szegeden Orgonáról orgona mellől címmel a székesegyház Amster-orgonáját mutatják be, a debreceni Kodály Kórus is koncertet ad a Dómban Pad Zoltán vezényletével.
Szombathelyen október 7-én Boldog Jerzy Popieluszko lengyel atya meggyilkolásának 29. évfordulójára emlékezve mutat be szentmisét Veres András megyéspüspök a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban, és bemutatják Molnár Imre Az igazság szabaddá tesz című könyvét a megyeháza dísztermében.
A
Smidt Múzeumban Varga Péter tárlatvezető tart előadást a romkerti feltárások történetéről, majd kutatástörténeti sétát vezet a Romkertben 9-én. A Szombathelyi Egyházmegyei Levéltárban Bakócz Tamás és kora – 15-16. századi oklevelek a vasvári káptalan levéltárából címmel nyílik kiállítás az 1513-as konklávé emlékére 11-én.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.