Hol parkoljak a reptér közelében? – segítünk választani!

Utazási irodák és utazásszervező szakemberek véleménye
is megegyezik abban, hogy napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend a repülővel történő közlekedés. Manapság, amikor szűkre szabott idő áll csak rendelkezésünkre akár nyaralás, akár külföldi városnézés alkalmával, különösen fontos, hogy mihamarabb elérjük úti célunkat. Bár a saját autóval történő utazás alkalmával tény, hogy bárhol megállhatunk útközben, de távolibb helyek felkeresése kapcsán bonyolult és drága lehet az ilyen formán történő közlekedés.

reptéri parkolás

A repülőjegyek ma már rendkívül kedvező áron elérhetőek, és
a fapados légitársaságok is kiváló minőségű szolgáltatásokat nyújtanak a közelebbi úti célok választásakor. A bud.hu szerint is fontos azonban, hogy a járat kiválasztása mellett odafigyeljen a repülőtéri parkolás témájára is, hiszen ezen nem csak gépjárművének biztonsága, hanem saját kényelme is múlhat.

A Budapest Airport megközelítésének több módja is lehetséges, így a BKK által kínált tömegközlekedés mellett taxival, vagy az úgynevezett háztól-házig történő szállítást biztosító kisbuszokkal is kényelmesen elérhető a repülőtér. Legtöbben mégis úgy gondolják, hogy nem mondanának le a saját autó kényelméről. De mégis hol
érdemes hagyni az autót? A szakemberek azt szokták javasolni, hogy a külföldön tartózkodás idejének függvényében válasszon a reptér által kínált parkoló övezetek között. Mire gondolunk pontosan? Minél távolabb található a parkoló a terminál bejáratától, annál kedvezőbb árak érhetőek el utasként.

A legnagyobb kényelmet természetesen a közvetlenül a terminál bejáratánál megtalálható Prémium Parkoló biztosítja. Miként nevéből is adódik, kimagasló színvonalat biztosít, ám ennek természetesen megvan az ára. Legtöbben igyekeznek tehát néhány perc alatt elintézni itt teendőiket, ugyanis öt perces tartózkodáson felül már jelentősen növekszik a fizetendő parkolási díj. Hosszabb várakozásra, parkolásra érdemesebb tehát
más lehetőséget választani, ha a költséghatékony megoldásokat részesíti előnyben. A Budapest Airport saját parkolói többféle árkategóriában, a kényelmet elsődleges tényezőként szem előtt tartva állnak az utasok rendelkezésére.

Azok számára, akik nem szeretnének a bejárattól túl messze parkolni, vagy kényelmes közelségben várakoznának az érkező utasokra, a Terminál Parkoló javasolt. Ennek 711 parkolóhelye mindössze 25 méterre várják az utasokat a bejárattól, ami kétségkívül kényelmes és praktikus lehetőséget teremt. Nem csak várakozás, de akár néhány napos külföldi tartózkodás esetében is érdemes mellette dönteni, hiszen napidíjai igen kedvezően alakulnak.

A kimagasló színvonalhoz szokott utasok számára
a Business Parkoló kínálta előnyöket, többek között a maximális biztonságot és az ingyenes busztranszfert szokták a szakemberek ajánlani, ráadásul a napidíjak itt is elérhetően alakulnak.

Ha a legfontosabbak a kedvező árak, és nem okoz gondot az Ön számára, hogy esetleg néhány percet sétálnia kell a terminál bejáratáig, akkor két további parkoló övezet lehet a legjobb választás, amelyeket a hosszabb utazásra indulók részesítenek előnyben. 3-5 percnyire kapnak helyet a Holiday Plus Parkoló helyei, 6-10 perces távolságban pedig a Holiday Parkoló helyezkedik el. Mindkettőt előnyben részesítik a nyaralni indulók, valamint azok, akik szeretnék a legkedvezőbb árakat kihasználni a repülőtéri parkolás alkalmával.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.