Sikerre van ítélve!

Nem hiszem hogy újat mondok azzal, hogy az életben akkor fejlődhet, ha célokat tűz ki maga elé. Ez az az alapvető dolog, melyet mindenkinek megtanítanak a különböző tréningeken,  a személyiségfejlesztő könyveken keresztül. Legyen céltudatos! Tudja, hogy mit akar, és tudja azt is, hogy tennie kell azért, hogy amit akar meg is valósuljon.

sikerKevesen vannak viszont azok, akik el is hiszik azt, hogy képesek arra amit megálmodtak. Miért? Elmondok egy “titkot”: Tudta hogy a siker útjában a saját hátráltató elképzelései állnak? Ön vagy az aki legjobban hátráltatja saját magát. Miért mondok ekkora badarságokat?

Volt már olyan, amikor egy nehezebb napon megtorpant? Amikor úgy gondolta, hogy “hát ez nekem mégsem fog sikerülni”. A negatív gondolatok mindig erősebben megmaradnak a fejünkben, mint az előnyösek. Valahogy így vagyunk összerakva. Saját magunk leépítése kudarcba fullaszthat minket. Nézzünk egy egyszerű, sokat
használt példát:

Adott egy étterem ami jól működik. Nem ajánlaná tovább ismerőseinek? Miért ne ajánlaná ugye? Hányszor mesélt egy jó helyről valakinek az elmúlt években? Most ne csak étteremre gondoljon, hanem bármi másra. Bizonyára előfordult néhányszor. Most nézzük meg az érem másik oldalát. Mi van akkor, ha az az étterem förtelmesen rossz? Szinte a fizetés előtt SMS-t ír a barátainak, hogy na ide aztán ne gyertek. A negatív híreket hajlamosak vagyunk azonnal szórni, és nagyobb visszhangja is van emiatt. A rossz hír, a tragédiákról szóló események mindig sokkal gyorsabban terjednek, és mélyen beleivódnak a fejünkbe.

Ha Önmagát negatív színben tünteti fel saját maga előtt ugyan ez lesz az eredmény.
Elkönyveli magát sikertelennek. Elkedvtelenedik, motiválatlanná válik és egyszer csak ott találja magad egy vegetálási semmittevős helyzetben…

Minden ember képes arra, hogy sikeres legyen! Ön is sikerre van ítélve, és el is éri a céljait. Emlékszik arra, mikor először megfordult a vállalkozás gondolata a fejében? Mikor először gondolta azt, hogy pénzt fog keresni az Interneten? Menjünk még tovább! Emlékszik arra, mikor még azt sem tudta mi az az Internet, mikor még az egér gombjával való kattintás is hosszas beállítgatás után sikerült csak? Hova jutott? Magazinokat olvas az interneten, személyiségfejlődéssel foglalkozol, lehetőségeket keres és használ ki!

Csoda történt?! Nem! Egyszerűen csak el kell
hinnie, hogy képes előre haladni, és ez robbanásszerű változást hozni az életébe.
Lehet hogy nem ezen a héten, vagy ebben az évben, de előre halad, és ez a fontos.

Egy válasz

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.