Fürdőszoba lámpák: stílus és funkció egyben

Szívesen szépítkezik a fürdőszobában, és adja át magát a fürdőzés élményének? Valóban ez az a helyiség, ahol feltöltődünk, és új energiákkal telítődünk akár még egy hajtós munkanap végén is. Mivel a fürdőszobában a család minden tagja viszonylag sok időt tölt a reggeli és esti órákban, ezért rendkívül fontos, hogy annak kialakítása tökéletesen szolgálja a kényelmet, és ugyanakkor design szempontjából
is előnyös jegyekkel bírjon. Természetesen nem csak a bútorokra vagy a szaniterekre igaz ez, hanem a fürdőszobai lámpák kiválasztására is. Nézzük, milyen típusok közül választhatunk, és milyen előnyökkel bírnak azok!

Fali lámpák a hangulatos fényekért

A többféle búra típussal kapható fali lámpák egy kádfürdőzés alkalmával gondoskodnak a fény biztosításáról, de mégsem borítják teljes, néha talán zavaró fényárba az egész helyiséget. A szórt fény kiválóan alkalmas akkor is a megvilágításra, ha nem szeretnénk sminkelni, hiszen ez utóbbihoz inkább javasoltak a speciálisan erre a célra alkalmas világítótestek.

lámpa

Beépíthető lámpák a tükör környékére

A fürdőszobaszekrénybe kiválóan beépíthető a világítás, mely szórt fényével gondoskodik arról, hogy a borotválkozás, vagy a sminkelés zökkenőmentes legyen. Erre a területre a fürdőszobai lámpák közül mindenképpen megéri az általános fényforrások alkalmazása, ugyanis ha az irányított jellegűek mellett teszi le a voksot, akkor az Elter szakemberei szerint is árnyékossá válhat az arc, ami sok esetben nem a legszerencsésebb.

Mennyezeti lámpa: törekedjen az egyszerűségre

Kevés
fürdőszobában találkozni mutatós csillárokkal és mennyezeti lámpákkal. Nem véletlen, hiszen a helyiség jellegzetességeiből adódóan ezek szinte biztosan nem bizonyulnak jó választásnak. Helyettük az egyszerű, szögletes, kerek, vagy letisztult változatok javasoltak a fürdőszobai lámpák kínálatából.

Kis fürdőszobába is legalább két fényforrás szükséges!

Sajnos nem mindenki örvendhet méretes fürdőszobának, ám akkor is célszerű legalább egy mennyezeti-, és egy tükörvilágítást alkalmazni, ha csak néhány négyzetméter áll rendelkezésre. Míg a fentről jövő fény általánosságban teszi lehetővé a jó látási viszonyokat, addig a tükör előtti tevékenységhez a másik bizonyul majd ideálisnak. Természetesen egy-két
hangulatfényt is beilleszthetünk a helyiségbe, de mutatós megoldásokat ezek elsősorban a nagyobb fürdőszobákban tartogatnak. A párkányvilágítás, vagy a süllyesztett fürdőkád környéki szintén süllyesztett megvilágítás egészen különleges, exkluzív hatást keltenek.

Biztonság mindenekfelett!

Mivel a fürdőszoba nedvesség szempontjából fokozott veszélyt jelent az elektromos berendezések használata során, így nagyon nem mindegy, hogyan alakítjuk ki a világítási rendszert. Legjobb, ha a fürdőszobai lámpák kapcsolója mindig a helyiségen kívül van, és csak burával, vagy előtétüveggel ellátott lámpatesteket szabad alkalmazni a helyiségben, melyeket legalább másfél méterre helyezzünk el a talajtól.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.