Életmódváltás lépésenként

Életmódváltás lépésenként

Az életmódváltás sokakat megrémiszt, hiszen radikális változásról beszélünk. Ez nem megvalósítható egyik napról a másikra, de odafigyeléssel és
törekvéssel, lassanként megváltoztathatjuk a szokásainkat és átállhatunk az egészséges életmódra!
Az életmódváltás első lépése, hogy figyelünk testünk jelzéseire, szükségleteire. Nem vonunk meg magunktól semmit, de igyekszünk mindenből a legmegfelelőbbet választani.

Kezdetnek figyeljünk oda a folyadékfogyasztásra. Egy egészséges felnőtt ember számára minimum napi 2 liter folyadék elfogyasztása ajánlott. A nyári hőségben, vagy fizikai megterhelés esetén 3-4 liter folyadék is szükséges lehet! Próbáljunk meg kevesebb szénsavas és cukros üdítőitalt fogyasztani, helyettük válasszunk ásványvizet, frissen facsart gyümölcslevet, vagy gyógyteákat. Amennyiben a folyadékfogyasztásra figyelünk és a cukros szomjoltók helyett,
egészséges folyadékokat választunk, máris tettünk egy lépést az egészséges életmód irányába.

életmód váltás

A táplálkozás is legalább annyira fontos, mint a folyadékbevitel! Nem könnyű lemondani a megszokott nassolni valókról és a finom, de zsíros és nehéz ételekről. Az egészséges táplálkozásra a legkönnyebben akkor szokhatunk rá, ha fokozatosan építjük be a zöldségeket és a gyümölcsöket az étrendünkbe. Kezdetben elég, ha az esti ropi helyett gyümölcssalátát eszünk, majd az ebéd során a hús mellé nem burgonyát fogyasztunk köretként, hanem salátát. Észre
fogjuk venni, hogy a testünk jelzi, mikor milyen ételre van igazán szükségünk és egyre inkább kívánni fogjuk a zöldségeket és a gyümölcsöket.

A túlzott sófogyasztást is csökkenteni kell, helyette érdemes megismerni a zöld fűszerek ízeit. A zöld fűszerek amellett, hogy jóízűek, nagyon egészségesek is, így jót tesz a fogyasztásuk a testünknek, a nagymértékű sófogyasztással ellentétben.

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik a lazítás is. A szervezetünknek szüksége van pihenésre, mert a stresszes életmód nagyon megterheli. Próbáljunk meg elegendő időt tölteni az alvással és a pihenéssel. Amennyiben erre nincs lehetőségünk, a masszázs például nagyon jót tehet, ha egy kicsit relaxálni szeretnénk.

Az egészséges
életmódra nem kell pár nap alatt áttérni, de minden nap kell tenni egy picit érte és akkor a változások is szemmel láthatóak lesznek! A testünk hálás lesz a változtatásokért és ez a lelkivilágunkra is pozitív hatással lesz!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.