Brit-magyar dzsesszfesztivál Londonban

London egyik legrangosabb klubjában, a 606 Jazz Clubban szerdától péntekig brit-magyar dzsesszfesztivált rendeznek a hely és a Budapest Jazz Club ötéves együttműködése alkalmából.

606 clubA brit-magyar dzsesszfesztivál mindhárom estéjén két-két koncertet tartanak. Ezeken brit zenészekkel
együtt fellép Babos Gyula, Lakatos Róbert, Gyárfás István, Tony Lakatos, Juhász Márton, Sárik Péter, Vörös Nikolett és Pocsai Kriszta – olvasható a Londoni Magyar Kulturális Központ MTI-nek elküldött tájékoztatójában.
A nyitóesten szórakoztató kísérleti zenét hallgathat a londoni közönség, míg csütörtökön énekes-zeneszövegírók lépnek fel. A fesztivál utolsó napján a rendkívül népszerű brit énekesnő, az angol apától, magyar anyától született Natalie Williams és a magyar gitáros Babos Gyula lesz a sztárfellépő, valamint a fúziós dzsessz képviselői.

A Budapest Jazz Club és a 606 Club öt éve működik együtt. A londoni magyar intézet közvetítésével létrejött kapcsolat keretében a két ország legjobb dzsesszzenészei
léphetnek fel évről évre egymás fővárosában, így a londoni magyar intézmény idén is támogatja a fesztivál létrejöttét.
A 606 Jazz Club 1976 óta működik Steve Rubie vezetésével klub és étterem formájában, ám már 1960 óta létezik Chelsea-ben. A 165 embert befogadó pincehelyiség a hét minden estéjén várja a zeneszerető közönséget dzsessz-, latinzene-, soul-, blues- és gospel-koncertjeivel.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.