Barcelonai repülőjegy: utazás Gaudi világába

Évente több millió turista keresi fel Barcelona városát, amely akár nyaralás, akár egy hosszú hétvége alkalmával remek
választásnak bizonyul. Területén egyszerre hódolhatunk a napfürdőzésnek és a mediterrán életérzésnek, de ugyanakkor a gyönyörű hegyek, a pezsgő éjszakai élet, a remek gasztronómia és az egész évben kellemes időjárás sem hiányozhatnak a katalán fővárosból. S ami mindennek sava-borsát megadja, az az egyedülálló építészet, mely kizárólag Barcelonára jellemző. A barcelonai repülőjegy tehát sokszorosan is megéri, hiszen a nyaralást összeköthetjük az építészeti és kulturális látnivalók felkeresésével, s bepillantást nyerhetünk Gaudi híresen fantáziadús álomvilágába, aminek köszönhetően Barcelona egy varázslatos, turistacsalogató várossá vált. A paravion.hu
szakemberei szerint az elmúlt években változatlanul sokan teszik le a voksot a barcelonai repülőjegy mellett, nézzük, mi indokolja ezt a töretlen népszerűséget!

Barcelona szökőkút

Sagrada Familia, a város jelképe

Gaudi nevével és munkásságával végérvényesen összeforrt Barcelona építészete, melynek legkiemelkedőbb darabja a Sagrada Familia bazilika. Stílusa semmilyen korábbi irányzathoz nem hasonlítható, a különleges formák, faragványok, szobrok és díszek egyvelege mára az UNESCO Világörökség részét képezi. Az alapkoncepció az volt, hogy egy olyan templomot hozzanak
létre, ahová szegények és gazdagok együtt járhatnak. Az 1882-ben indult építkezést követően Gaudi vette át az irányítást, és egészen haláláig azon munkálkodott, hogy a szakrális épület elkészüljön. Az építkezést először Gaudi hirtelen halála (elütötte egy villamos) szakította félbe, majd a spanyol polgárháború, melyben az épület egyes részei megsemmisültek. A fennmaradt makett és rajz alapján végül több homlokzat is elkészült, s a tervek szerint a teljes épület Gaudi halálának 100. évfordulójára készül majd el. Barcelonai repülőjegy vásárlásakor ezt a látványosságot biztosan nem szabad kihagyni!

La Pedrera, a kövek birodalma

A barcelonai repülőjegy az építészet és a kultúra szerelmesei számára remek
választás lehet, ugyanis Gaudi több műve is megcsodálható a városban. 1905 és 1910 között látott napvilágot Gaudi másik híres építménye, a La Pedrera, mely tulajdonképpen egy lakóház. Építésére egy gazdag textilgyáras kérésére került sor, s mint nevéből is adódig, nagyon sok követ használtak fel hozzá. Rendkívül híresek a tetőn látható díszes kémények, melyek arccal rendelkeznek. Napjainkban az épület turistalátványosságként szolgál. Az UNESCO Világörökség listájának része látványos tetőterasszal rendelkezik, de Gaudi gondolt arra is, hogy a későbbiekben esetleg szállodaként is hasznosításra kerülhessen az ingatlan, így elmozdítható válaszfalakkal látta el a belső elrendezést.

Güell-park: tündérmese a nagyvárosban

Barcelonai
repülőjegy kapcsán nem hiányozhat a felkeresendők sorából Gaudi híres fantáziavilága, a Güell-park sem. Szobrok, épületek, lenyűgöző elemekkel társítva képezik azt a csodát, amelyet a híres építész egykoron megálmodott. Páratlan kilátás nyílik a városra a park egyes részeiről, a hosszas séták alkalmával pedig ténylegesen megismerhető az a színpompás, formagazdag stílus, amely kizárólag Gaudi munkásságára jellemző.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.