Babzsákfotel: kint és bent is jó barát

Ki gondolta volna, hogy egy közel negyven éve megvalósított ötletből évtizedeken át tartó őrület kerekedik. No és azt ki sejtette, hogy a babzsákok után néhány évtizeddel a lakberendezésben jelenik majd meg a továbbgondolt változat?

kültéri babzsákfotel

Az olaszok 1969-ben kezdték el gyártani a babzsákot, miután Piero Gatti, Cesare Paolini és Franco Teodoro észrevette, hogy cégük munkatársai nagyon szívesen időznek a cigi, illetve kávészünetekben hungarocellel megtöltött zsákokon. A három olasznak ekkor kapcsolt be az a bizonyos lámpa a
fejben, és hamarosan sorozatgyártásra alkalmas tervekkel álltak elő. Ez volt 1969-ben, és mára a babzsákfotel a modern lakberendezés egyik legkedveltebb elemévé vált.

Bárkinek bátran ajánlható
A babzsákfotelek igazi varázsa a designstyle.hu szerint, a sokrétű felhasználhatóságában rejlik. Teljesen mindegy, hogy kicsiknek, vagy nagyoknak szánjuk. Hogy a négy fal között, vagy kint a teraszon, a kertben vagy a medencében használjuk. A babzsákfotelek kínálatában mindenki megtalálja a hozzá leginkább passzoló megoldást.

Otthonunk dísze lehet
A legtöbben a lakásban, házban szorítanak helyet nekik. A nappaliban, a dolgozószobában
vagy éppen a gyerekszobában is pazarul mutat. A babzsákfotelek ma már többféle méretben, több tucat színben, és számos anyag felhasználásával készülnek. Amennyiben benti használatra választunk babzsákfotelt, általában 4-5 huzatanyag között válogathatunk.

A legolcsóbb a natúr, a legdrágább a textilbőr, amely szemben a hagyományos műbőrrel nem repedezik, hámlik, hanem időtálló, kellemes tapintású és természetesen látványra sem utolsó. A két véglet között helyezkednek el a pamuthuzatos babzsákfotelek, amelyek a legkeresettebbek. Mellettük a famer anyaga az, amelyet még nagyon sokan keresnek.

Természetesen ezen anyagok mindegyike kizárólag belső használat esetén ajánlott, hiszen egyik sem vízálló. Amennyiben kint is szívesen
élveznénk a babzsákfotelünket, akkor mindenképpen vízálló huzatot válasszunk.

Kompromisszum nélküli kültéri móka
A kivételes technológiának hála már a teraszon, kint a kertben, egy fantasztikus grillpartin, vagy éppen a medencében is élvezhetjük a babzsákfotelek nyújtotta kényelmet. Ilyenkor mindössze annyi a teendőnk, hogy a megfelelő huzatot választjuk ki. Olyat, amely ellenáll a napsütésnek, hőségnek, fagynak, víznek, esőnek így nyugodt szívvel használhatjuk a kedvenc bútordarabunkat a szabadban. Arra azért figyeljünk, hogy napokig ne hagyjuk, hogy közvetlenül napfény érje, mert az UV-sugarak kárt tehetnek benne. Amikor nem használjuk, egyszerűen takarjuk le.

A babzsákfotelek a kiváló töltőanyagnak köszönhetően
évekig megtartják a formájukat, és otthonaink üde színfoltjai maradnak. A vendégeink pedig csak ámulnak és bámulnak, amikor meginvitáljuk őket, és kényelembe helyezik magukat bennük. Ne csodálkozzunk, ha legközelebb már náluk is találkozunk velük. A jó példa ugyanis ragadós.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.