Az év orvosa pályázat

Új fővédnökkel, számos újdonsággal és kibővült mentorkörrel indul útjára idén az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat.

A hazai egészségügyben tevékenykedő, kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményt nyújtó orvosok, valamint a példaértékű orvos-beteg kapcsolatok felkutatását és nyilvánosság előtti bemutatását célzó kezdeményezéshez az Astellas Pharma és a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) mellé idén
a Magyar Kórházszövetség és a négy orvosképző egyetem is csatlakozott – közölte Morva Gábor pályázati programvezető kedden az MTI-vel.
A fővédnökséggel járó feladatokat – a két év után leköszönt Sótonyi Péter professzor helyett – a jövőben Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke látja el. A szakmai zsűri korábbi elnöke, Perner Ferenc professzor a jövőben tiszteletbeli elnökként segíti a pályázatot, a szakmai zsűri vezetését Acsády György professzor veszi át.
A változások a páciensek által beküldött történetek értékelését és a végső rangsor kialakításának módját is érintik. Ettől az évtől e rangsor felállításában a nagyközönség és az Astellas-díjas orvosokból álló zsűri értékítélete egyenrangú
mérceként jelenik meg.

Astellas-díj – Média az orvosokért címmel idén is pályázatot hirdetnek újságírók, szerkesztők és riporterek számára, amely a kiemelkedő orvosi helytállásról, áldozatkészségről és a pozitív történetekről készült cikkeknek, híradásoknak, valamint egyéb anyagoknak kíván még nagyobb nyilvánosságot adni. A pályázatot idén az Astellas Pharma és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége közösen hirdeti meg.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.