A meditáció csodás hatásai

A felgyorsult, rohanó világunkban nincs elegendő időnk a pihenésre és a lazításra. Ezért hasznos a meditáció, mert általa fél-egy óra alatt egy kicsit lazíthatunk és feltöltődhetünk energiával.

Nem kell feltétlenül valamilyen spirituális közösség tagja
lenni, ahhoz, hogy az ember megtanuljon meditálni. Sok videó található az interneten, amelyekben végigvezetnek egy-egy meditációt, így kísérletezhetünk és meglelhetjük azt a meditációs formát amely a számunkra leginkább alkalmazhatónak tűnik.

A meditáció során egy kicsit lazítunk, elcsendesedünk. Csak magunkra figyelünk és kizárjuk a külvilág zajait. A testünk is pihen, hiszen kényelmes pózban fekszünk, vagy ülünk, így ellazulnak az izmaink. Mélyen lélegzünk, feltöltődünk tiszta oxigénnel. Jót tesz, ha kinyitjuk az ablakokat, a meditáció idejére, hogy beáramolhasson a friss levegő! A tudatunk is tisztul, mivel elengedjük a gondokat és egy rövid időre nem a problémákra koncentrálunk. Ha egy kicsit elfelejtjük a mindennapi problémákat
és a megoldásra váró helyzeteket, könnyebben megtalálhatjuk a megfelelő megoldásokat! A meditáció során kitisztulnak a gondolataink, ezért később higgadtan és tiszta fejjel gondolhatjuk át a problémáinkat és más megközelítésből is megvizsgálhatjuk őket. Így a probléma megoldása is egyszerűbben fog menni, ráadásul sokkal nyugodtabban is állunk majd a nehéz helyzetekhez.

meditáció

A stressz levezetésében is nagyon sokat segít a meditálás! Amikor a testünk ellazul, a tudatunk kitisztul és egyfajta lelki békét érzünk, nem törődünk a stresszel! Ilyenkor áramlanak az energiák és
feltöltődünk életkedvvel, pozitív gondolatokkal. A stressz sok baj okozója lehet, ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy nyugodt stresszmentes életet élhessünk.

A meditáció eleinte nehéznek tűnhet, mert nem könnyű ellazulni és kizárni a problémákat, a külső zajokat, de ez csak gyakorlás kérdése. Érdemes minden nap egy kis időt szánni a meditációra, hogy fokozatosan eljuthassunk arra a pontra, amikor már valóban teljes feltöltődést és nyugalmat jelent ez a fél órányi-órányi tevékenység.

Ahhoz, hogy könnyebbé tegyük az ellazulást, nyissuk ki az ablakokat, gyújtsunk meg egy gyertyát, párologtassunk valamilyen kellemes illatú, megnyugtató illóolajat. Eleinte érdemes meditációt levezető videókat, vagy CD-ket
hallgatni, mivel könnyebb úgy összpontosítani, hogy egy hang vezeti a tudatunkat. Majd idővel, amikor már tudjuk, melyik meditáció típus a legmegfelelőbb a számunkra, hallgathatunk relaxációs zenét is és hagyhatjuk szárnyalni a tudatunkat, hiszen már tudjuk, mi az amire szükségünk van az ellazuláshoz.

A meditáció segíteni fog, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk a mindennapjaink során és feltöltődünk tőle energiával is!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.